Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Buborékos csokoládéhab recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg étcsokoládé (jó minőségű, legalább 52%-os)
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál forró víz
  • 4 dkg kristálycukor
  • 25 dkg habtejszín

Elkészítése

A csokoládét gőz felett egy nagyobb tálban megolvasztjuk.

A tojássárgákat kicsit összekeverjük a cukorral és a forró vízzel.

A tejszínt verjük habbá, majd keverjük hozzá a csokoládéhoz.

Ezután a tojássárgás masszát is keverjük a meleg habos csokoládéhoz.

A tojások fehérjét verjük habbá és azt is forgassuk a krémhez.

Adagoljuk poharakba vagy tálkákba, majd tegyük hűtőbe legalább 2 órára, hogy a krém megszilárduljon.

Tejszínhabbal, gyümölccsel gazdagítva vagy csak úgy magában kínáljuk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/buborekos-csokoladehab/