Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Krém: Először a krémet készítjük el. A kétféle cukrot karamellizáljuk. A tejből elveszünk 1 dl-t, majd a liszttel simára keverjük. A maradék 4 dl tejet felforraljuk. Ezután a forró tejben elkeverjük a lisztes tejet és a karamellizált cukorhoz adjuk. Szép sűrűre főzzük, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljön a krém. A langyos krémbe apránként belekeverjük a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2020.12.03.

A tésztához

A krémhez

Csokimázhoz

Elkészítése

Krém:

Először a krémet készítjük el.

A kétféle cukrot karamellizáljuk. A tejből elveszünk 1 dl-t, majd a liszttel simára keverjük.

A maradék 4 dl tejet felforraljuk. Ezután a forró tejben elkeverjük a lisztes tejet és a karamellizált cukorhoz adjuk.

Szép sűrűre főzzük, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljön a krém. A langyos krémbe apránként belekeverjük a vajat és kihabosítjuk vele.

Tészta:

A tésztához a lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, a cukrot, majd hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és a vajat. Szép sima tésztát gyúrunk a hozzávalókból.

A tésztát három részre osztjuk, majd mérjük le tepsi hátlapját (25*37 cm) és a sütőpapírból vágjunk le 3 akkora méretet, mint a tepsink háta.

A levágott sütőpapíron nyújtsuk ki szép vékonyra a tésztákat egyenként.

A kinyújtott tésztát tegyük a tepsi hátára a sütőpapírral együtt, majd előmelegített sütőben 170 C°-on 8-10 perc alatt süssük világosbarnára egyenként a lapokat.

Összeállítás:

Állítsuk össze a süteményünket. Tegyük egy tálcára az egyik lapot, majd krém felével kenjük meg. A krém tetejére helyezzük rá a második lapot, majd kenjük meg a maradék krémmel. A krém tetejére rakjuk rá a harmadik lapot, majd készítsük el csokimázat.

A cukrot, vizet és a kakóport főzzük simára, majd keverjük el benne a vajat, végül a legfelső lap tetejére kenjük a mázat.

Az elkészült süteményt 1 éjszakára tegyük hűtőbe vagy hideg helyre, hogy összeérjenek az ízek és megpuhuljanak a lapok.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is