Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bundás alma recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 250 g leveles tészta
  • 2 darab alma
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítése

Az almákat meghámozzuk, majd a magházát a csumázóval eltávolítjuk és kb 1 cm széles szeletekre vágjuk.

A barna cukrot a fahéjjal egy tálban elkeverjük és beleforgatjuk az alma szeleteket.

A leveles tésztát kb 35*35 nagyságúra nyújtjuk. A felére ráhelyezzük az alma szeleteket, majd ráfordítjuk a tészta másik felét. Az almák széleinél a tésztákat összenyomkodjuk, majd éles késsel körbe vágjuk.

Megkenjük tojássárgájával és forró sütőbe helyezzük.

Kb 10-15 perc alatt közepesen takarék lángon ropogósra sütjük. A sült, bundás almákat kihűtjük és porcukorral megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/bundas-alma-4/