A főtt krumplit megpucoljuk és alaposan áttörjük, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, a cukor felét, és összegyúrjuk, míg félkemény tésztát kapunk. Ezután a tésztát 10 percre hűtőbe tesszük, hogy könnyebben dolgozhassunk vele.
A mézet egy fazékba tesszük és kissé karamellizáljuk a maradék cukorral. Hozzáadjuk a reszelt almát és a fahéjat, majd közepes lángon megdinszteljük. A végén belekeverjük a pudingport, hogy besűrűsödjön, és összeforraljuk.
A tepsi alját kibéleljük a tészta felével, amit óvatosan lenyomkodunk. Rákanalazzuk az almás tölteléket, majd a maradék tésztát is ráhelyezzük, szintén óvatosan lenyomkodva. Villával megszurkáljuk a tetejét, hogy egyenletesen süljön.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!