Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás almás sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 kg héjában főtt krumpli
  • 1 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csipet só

Töltelék

  • 50 dkg alma (reszelve)
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál vaníliaízű pudingpor
Burgonyás almás sütemény

Elkészítése

A főtt krumplit megpucoljuk és alaposan áttörjük, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, a cukor felét, és összegyúrjuk, míg félkemény tésztát kapunk. Ezután a tésztát 10 percre hűtőbe tesszük, hogy könnyebben dolgozhassunk vele.

A mézet egy fazékba tesszük és kissé karamellizáljuk a maradék cukorral. Hozzáadjuk a reszelt almát és a fahéjat, majd közepes lángon megdinszteljük. A végén belekeverjük a pudingport, hogy besűrűsödjön, és összeforraljuk.

A tepsi alját kibéleljük a tészta felével, amit óvatosan lenyomkodunk. Rákanalazzuk az almás tölteléket, majd a maradék tésztát is ráhelyezzük, szintén óvatosan lenyomkodva. Villával megszurkáljuk a tetejét, hogy egyenletesen süljön.

Előmelegített, 180 fokos sütőben 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/burgonyas-almas-sutemeny/