Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 5 dkg vaj
- 2 dl tej
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 tojás
- 1 ek cukor
- só
Tetejére:
- 50 dkg főtt, áttört krumpli
- 50 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 2 tojás
- cukor ízlés szerint (kb 10 dkg)
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben, majd a többi hozzávalóhoz hozzáadva begyúrjuk a tésztát. Letakarva duplájára kelesztjük.
Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, a tésztát kinyújtjuk és beletesszük. A krumplit, túrót, tejfölt, tojásokat és a cukrot jó alaposan összekeverjük, majd a tészta tetejére simítjuk egyenletesen.
30 percig kelesztjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje takarjuk le alufóliával, nehogy megégjen!
Szeletekre vágva, porcukorral szórva tálaljuk.