Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cappuccino szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 1 nagy doboz tejföl
  • 2 db tojás
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 10 evőkanál finomliszt
  • 10 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 6 evőkanál tej

Krém

  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 evőkanál őrölt kávé
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg porcukor

Tetejére

  • 5 dkg fehércsokoládé (reszelve)
  • 5 dkg étcsokoládé (reszelve)

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük (180 fokon tűpróbáig). Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet.

A pudingporokat a tejjel megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt pudingot robotgéppel kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a margarinnal. A krémet két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük az őrölt kávét és a kakaóport, hogy kakaós-kávés krémet kapjunk.

A megsült tésztára először a tejszínes krémet kenjük, majd erre rákenjük a kakaós-kávés krémet. A tetejét fehér és étcsokoládé reszelékkel megszórjuk. A süteményt hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára, hogy összeérjenek az ízek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/cappuccino-szelet/