Tészta
A tojások fehérjét az 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a vanília aromát. A tojások sárgáját a maradék 3 evőkanál porcukorral habosra keverjük, majd beleforgatjuk a lisztet, a cappuccino port és a sütőport. Ezután óvatosan összekeverjük a fehérjehabbal. A masszát kivajazott, lisztezett formába öntjük, majd előmelegített sütőben 180 °C-on 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Öntet
A hideg kávét összekeverjük a cukorral és az amaretto likőrrel. A kihűlt piskótára kanalazzuk, majd hagyjuk, hogy a tészta magába szívja a folyadékot.
Krém
A zselatint 1-2 evőkanál forró vízben feloldjuk. A habtejszínt a porcukorral és a vanília aromával kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cappuccino port és a kakaót, majd a mascarponét, végül belekeverjük a feloldott zselatint. A krémet simára dolgozzuk.
Összeállítás
A piskóta tetejére rákenjük a cappuccinós krémet, majd megszórjuk a reszelt tejcsokoládéval. Hűtőbe tesszük, és szeletelés előtt jól lehűtjük.
Tipp
A cappuccinós krémbe keverhetünk kevés rumaromát vagy fahéjat is, így még karakteresebb ízt kapunk. A tetejét díszíthetjük kávészemekkel vagy tejszínhabbal is.