Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cappuccinós torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 3 púpozott evőkanál finomliszt
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál cappuccino por
  • 4 púpozott evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 0,25 csomag sütőpor

Öntethez

  • 90 ml főzött kávé
  • 1 evőkanál amaretto likőr
  • 1 teáskanál cukor

Krémhez

  • 150 ml habtejszín
  • 150 g mascarpone (vagy krémsajt)
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 púpozott teáskanál zselatinpor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 4 evőkanál cappuccino por
  • 1 teáskanál kakaó

Tetejére

  • 50 g reszelt tejcsokoládé

Elkészítése

Tészta

A tojások fehérjét az 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a vanília aromát. A tojások sárgáját a maradék 3 evőkanál porcukorral habosra keverjük, majd beleforgatjuk a lisztet, a cappuccino port és a sütőport. Ezután óvatosan összekeverjük a fehérjehabbal. A masszát kivajazott, lisztezett formába öntjük, majd előmelegített sütőben 180 °C-on 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Öntet

A hideg kávét összekeverjük a cukorral és az amaretto likőrrel. A kihűlt piskótára kanalazzuk, majd hagyjuk, hogy a tészta magába szívja a folyadékot.

Krém

A zselatint 1-2 evőkanál forró vízben feloldjuk. A habtejszínt a porcukorral és a vanília aromával kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cappuccino port és a kakaót, majd a mascarponét, végül belekeverjük a feloldott zselatint. A krémet simára dolgozzuk.

Összeállítás

A piskóta tetejére rákenjük a cappuccinós krémet, majd megszórjuk a reszelt tejcsokoládéval. Hűtőbe tesszük, és szeletelés előtt jól lehűtjük.

Tipp

A cappuccinós krémbe keverhetünk kevés rumaromát vagy fahéjat is, így még karakteresebb ízt kapunk. A tetejét díszíthetjük kávészemekkel vagy tejszínhabbal is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/cappuccinos-torta/