Hozzávalók:
- 40 dkg főtt cékla finomra reszelve
- 10 dkg kókuszzsír
- 20 dkg eritrites vagy nyírfacukros étcsokoládé
- 1 teáskanál vaníliakivonat vagy házi vaníliás cukor
- 20 dkg méz
- 3 tojás
- 10 dkg mandulaliszt (őrölt mandula)
- 2 dkg kakaópor
- fél teáskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
Először a száraz hozzávalókat összekevertem, hozzáadtam a céklát és a a kókuszzsíron felolvasztott csokit. Egynemű tésztává kevertem.
A tojásokat a mézzel, cukorral vertem habosra és hozzáöntöttem a “száraz” hozzávalókhoz (a céklának gyönyörű bordó leve lett).
Szilikon sütőformába (őzgerinc) simítottam és 180 fokon kb 50 percig sütöttem. Tűpróba a biztos, ha már nem ragad a massza, jó a süti.