Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Charlotte diétásan recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 ek zabpehelyliszt
  • 6 ek xilit
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 ek holland kakaópor
  • eperlekvár (cukor nélkül)
  • 400 g görög joghurt
  • 250 g sovány túró
  • 200 ml tejszín
  • 4 ek xilit
  • 400 g eper
  • 100 ml forró víz
  • 20 g zselatin


Elkészítése:

A tészta készítése:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és végül a sütőporos zabpehelylisztet is. Hozzáadjuk a kakaóport is, majd alaposan összekeverjük. Kevés olajjal megspriccelt zsírpapíros gáztepsiben megsütjük. Ha megsült, még forrón óvatosan lehúzzuk a papírt, zabpehelyliszttel megszórt tiszta konyharuhára tesszük, és feltekerjük. Hagyjuk alaposan kihűlni. Ha kihűlt, cukormentes eperlekvárral megkenjük és még 15 percet pihentetjük, majd felszeleteljük.

A joghurtos töltelék készítése:

A tejszínt és a xilitet kemény habbá verjük. A joghurtot és a túrót összekeverjük, majd hozzáadjuk a kemény tejszínhabot. A zselatint 1 dl forró vízben feloldjuk, majd összekeverjük a joghurtos masszával, és ekkor beletesszük a lecsepegtetett epret is.

Összeállítás:

Egy tálat kibélelünk folpack-kal, majd az alját és az oldalát kirakjuk a piskótatekercsekkel (5-6 db-ot tegyük félre a tetejére). A kész joghurtos masszát óvatosan beöntjük a tekercsekkel kibélelt tálba, és a fennmaradó 5 darab tekerccsel betakarjuk. Hűtőbe rakjuk min. 6 órára, hogy a massza megdermedjen. Ezután egy tányér segítségével kifordítjuk a tortát a tálból, eltávolítjuk a fóliát, és felszeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/charlotte-dietasan/