Elkészítése
A tojások sárgáját egy nagy tálban habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral. A tojásfehérjéből kemény habot verünk.
A sárgájába óvatosan beleforgatjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig, aranysárgára sütjük. Még melegen egy nedves konyharuhára borítjuk, feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük baracklekvárral, majd újra feltekerjük.
A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd kis lángon felmelegítjük, ügyelve arra, hogy ne forrjon fel. A túrót a citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a porcukorral simára keverjük. Hozzáadjuk a feloldott zselatint, végül óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. Az ananászt lecsepegtetjük, és a krémbe keverjük.
A piskótatekercset ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Egy mély tálat kibélelünk a piskótaszeletekkel, a középső rétegre egy kis lekvárt kenhetünk, majd ráöntjük a túrós krémet. A tetejét is befedjük piskótaszeletekkel, ha nem elég, babapiskótával pótoljuk.
A tortát legalább 6 órára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon. Tálalás előtt egy nagy tányért teszünk a tetejére, és óvatosan kiborítjuk.
