Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Browniek

Sajttorták

Sütemény receptek

Cheesecake-brownie torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg 60%-os étcsokoládé 60 dkg barna cukor (kristály is jó) 25 dkg vaj (nem margarin) 18-20 dkg liszt 8 tojás 1-2 ek vanília aroma 1-2 nagyobb csipet só A sajttorta réteghez: 54 dkg mascarpone 2 tojás + 1 tojássárgája 3-4 ek liszt 1-2 ek vanília aroma ízlés szerint cukor só Elkészítése: A sütőt […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
14 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Orsolyaniac
Beküldte: 2015.03.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg 60%-os étcsokoládé
  • 60 dkg barna cukor (kristály is jó)
  • 25 dkg vaj (nem margarin)
  • 18-20 dkg liszt
  • 8 tojás
  • 1-2 ek vanília aroma
  • 1-2 nagyobb csipet só

A sajttorta réteghez:

  • 54 dkg mascarpone
  • 2 tojás + 1 tojássárgája
  • 3-4 ek liszt
  • 1-2 ek vanília aroma
  • ízlés szerint cukor


Elkészítése:

A sütőt előmelegítem 180°C fokra. Egy lábast addig töltök vízzel, hogy a másik edény ne érjen bele, amit ráhelyezek, így nem ég meg a csoki. Gőz fölött elkezdem felolvasztani a csokit a vajjal és a sóval folyamatosan kevergetve. Amikor már sima állagú és szép fényes, leveszem kihűlni.

Addig a tojásokat egy keverőtálba ütöm, hozzáadom a cukrot és halvány karamell színűre habosítom maximum fokozaton, egy mixerrel. Hozzáadom a vaníliát és elkeverem benne.

A mascarponét habosra keverem a cukorral, a tojásokkal és a vaníliával. Vigyázni kell, nehogy kicsapódjon, ez körülbelül 1-2 perc maximum fokozatú keverés mixerrel. Egy csipet sót és a lisztet is hozzáadom, ezzel is elkeverem.

Amikor a csoki már langyosra hűlt, közepes sugárban a tojásos-barna cukros keverékhez keverem maximum fokozaton. Ha szép sima és homogén a massza, mehet bele a liszt, azzal is szép simára kell keverni.

Sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába öntöm a csokis masszát. Ez 2 db 32 cm-es formában a legtökéletesebb. Kettéosztva a mascarpone krémet is elegyengetem mindkét tortácska tetején és a márványos hatás elérése végett, egy késsel vagy evőpálcikával, esetleg villával, csíkokat rajzolok bele össze-vissza.

25-30 percig sütöm őket, illetve addig, amikor már a teteje szép aranybarna, de a közepe még remegős.

1 evőkanál nyers és jó hideg mascarponéval tálalom, tökéletesen ellensúlyozza az édességét.

[box style=”info”]A barna cukor a legtökéletesebb hozzá, kiegészíti a brownie állagát a kissé karamellás, ragacsos textúrájával.
Mascarpone helyett használható másféle krém is, én ezt preferálom.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Orsolyaniac
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is