Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Churros recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 240 ml víz
  • 11 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 125 g finomliszt
  • 3 tojás

Sütéshez

  • étolaj

Hempergetéshez

  • cukor
  • fahéj
  • vaníliás cukor
  • 15 dkg étcsoki vagy tortabevonó
  • 200 ml tejszín

Elkészítése

Egy edényben a vizet, vajat, sót és cukrot forrásig melegítjük. Beleöntjük a lisztet és elkeverjük, majd pár percig pirítjuk.

Egy összeállt masszát kell hogy kapjunk. Ebbe ütjük bele egyesével a tojásokat és dolgozzuk el alaposan.

A masszát habzsákba tesszük. Olajat hevítünk, majd a nyomózsák segítségével “kukacokat” nyomunk a forró olajba. Aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük.

A cukor, vaníliás cukor, fahéj keverékben meghempergetjük a kisült fánkokat.

A csokoládét tálba törjük. A tejszínt felforraljuk és ráöntjük a csokira. Simára keverjük és ebbe mártogatjuk az elkészült churrost.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/churros-3/