Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges sütik

Sütemény receptek

Churros fagylaltos kosárkák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A fánkhoz: 5 dkg vaj 2 dl víz 2 ek barnacukor 0,5 tk só 12 dkg liszt 1 tk vanília aroma 3 tojás kb 5 dl olaj a sütéshez (és a forma kikenéshez) kb 10 dkg fahéjas cukor A tálaláshoz: csokoládé öntet és karamell szósz vanília vagy más kedvenc fagylaltod Elkészítése: Egy serpenyőbe tesszük […]

Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
malmosszilvia
Beküldte: 2016.07.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

A fánkhoz:

  • 5 dkg vaj
  • 2 dl víz
  • 2 ek barnacukor
  • 0,5 tk só
  • 12 dkg liszt
  • 1 tk vanília aroma
  • 3 tojás
  • kb 5 dl olaj a sütéshez (és a forma kikenéshez)
  • kb 10 dkg fahéjas cukor

A tálaláshoz:

  • csokoládé öntet és karamell szósz
  • vanília vagy más kedvenc fagylaltod


Elkészítése:

Egy serpenyőbe tesszük a vajat, barnacukrot, sót, vizet és közepes hőfokon melegítsük, majd forraljuk fel. Amikor a vaj teljesen felolvadt és a keverék forrni kezd, csökkentsük a hőfokot és adjuk hozzá a lisztet. Folyamatosan keverjük körülbelül 2 percig, ameddig a tészta összeáll. Ezután vegyük le a tűzről és 10 percig hűlni hagyjuk.

Amikor langyosra hűlt, keverjük hozzá a vanília aromát, majd egyesével adjuk a tésztához a tojásokat. Alaposan keverjük össze és töltsük egy csillagcsöves nyomózsákba az elkészült tésztát.

Egy muffin sütőforma alját olajjal kenjük ki és a tésztát fordított csésze alakra, csigavonalban helyezzük a formákra a nyomózsák segítségével. Így létrejönnek a kis “tálak”.

A tálcát, a muffinsütő formát egyből tegyük a fagyasztóba, körülbelül 3-4 órára, vagy akár egy éjszakára. Ezután egy edénybe olajat melegítünk, körülbelül 180 fokra, az előkészített tésztát pedig kivesszük a fagyasztóból. Egy kés tompa felével fellazítjuk, a formáról levesszük a hideg “tészta tálakat” és az előmelegített olajban, több adagban, néhány perc alatt megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy az olaj lecsepegjen róla és még melegen a fahéjas cukorban megforgatjuk őket.

A belsejét egy gombóc fagyival töltsük meg és bőségesen locsoljuk meg csoki és/vagy karamell szósszal.
[box style=”info”]Erről a receptről egy videót is készítettem, mely az elkészítést segíti:[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
malmosszilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is