Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges sütik

Sütemény receptek

Churros tejszínes csokoládéval

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta hozzávalói: 16 dkg liszt 6 dkg vaj 2,5 dl tej 2 tk cukor 4 db tojás 1/2 mk sütőpor 1 csipet só Tejszínes csokoládé hozzávalói: 10 dkg étcsokoládé 5 dl habtejszín Elkészítése: A tejet tegyük fel melegedni a vajjal, a cukorral, és egy csipet sóval. Amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett, öntsük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2014.12.01.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:

  • 16 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • 2 tk cukor
  • 4 db tojás
  • 1/2 mk sütőpor
  • 1 csipet só

Tejszínes csokoládé hozzávalói:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dl habtejszín


Elkészítése:

A tejet tegyük fel melegedni a vajjal, a cukorral, és egy csipet sóval. Amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett, öntsük hozzá a sütőporral összekevert lisztet. Ezután kevergetve addig pirítsuk a tésztát még elválik a az edény falától. (pár percig kevergetve pirítsuk a tésztát, nem kell félni, nem fog leégni)

Ezután a tésztát hagyjuk kb. 5 percig hűlni, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és robotgéppel keverjük simára a masszát. (minden egyes tojással keverjük alaposan össze)
Az elkészült masszát ezután kanalazzuk habzsákba, vagy kekszkinyomóba.

Egy serpenyőbe tegyünk bőségesen olajat, majd hevítsük fel. Ezután nyomjunk bele ízlés szerinti hosszú tésztacsíkokat, majd süssük szép pirosra a fánkokat. A megsült fánkokat szedjük ki papírtörlőre.

A csokoládét tördeljük bele egy habüstbe, majd vízgőz fölött olvasszuk fel. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejszínt, majd keverjük szép simára.

A kisült fánkokat ízlés szerint még melegen meghempergethetjük vaníliás porcukorba, majd a tejszínes csokoládéval kínáljuk. (frissen kisütve, melegen a legfinomabb, ezért érdemes közvetlenül tálalás előtt sütni)

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is