Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Citromos sütik

Sütemény receptek

Ciprusi citromos pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A ciprusi citromos pite könnyű, citrusos sütemény, amely frissítő ízvilágával a mediterrán konyhát idézi. A mandula és a citrom különleges párosa igazán harmonikus, a tejfölös-mézes öntet pedig lágy kontrasztot ad hozzá.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.08.18.

A tésztához

Az öntethez

Elkészítése

Tészta elkészítése

Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, a tojások sárgájával, valamint a citromok reszelt héjával és levével. A lisztet összekeverjük a durvára tört mandulával, majd a citromos masszához adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába. A masszát a tortaformába simítjuk, és előmelegített, 180 °C-os sütőben 10 percig sütjük, majd 160 °C-on további 30–40 percig.

Öntet elkészítése

Amíg a pite sül, a tejfölt elkeverjük a vaníliás cukorral, a mézzel és a reszelt citromhéjjal. Az öntetet hűtőben pihentetjük tálalásig.

Tálalás

A kihűlt süteményt porcukorral meghintjük, és a tejfölös-citromos öntettel kínáljuk.

Tipp

A pite másnapra még jobban összeérik, és hűtve is nagyon finom. Ha szeretnénk különlegesebbé tenni, a tetejére friss bogyós gyümölcsöket is szórhatunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Görög Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is