Elkészítése
Tészta elkészítése
Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, a tojások sárgájával, valamint a citromok reszelt héjával és levével. A lisztet összekeverjük a durvára tört mandulával, majd a citromos masszához adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába. A masszát a tortaformába simítjuk, és előmelegített, 180 °C-os sütőben 10 percig sütjük, majd 160 °C-on további 30–40 percig.
Öntet elkészítése
Amíg a pite sül, a tejfölt elkeverjük a vaníliás cukorral, a mézzel és a reszelt citromhéjjal. Az öntetet hűtőben pihentetjük tálalásig.
Tálalás
A kihűlt süteményt porcukorral meghintjük, és a tejfölös-citromos öntettel kínáljuk.
Tipp
A pite másnapra még jobban összeérik, és hűtve is nagyon finom. Ha szeretnénk különlegesebbé tenni, a tetejére friss bogyós gyümölcsöket is szórhatunk.
