Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a citromos és kakaókrémes sütemény igazi klasszikus, amely a friss, savanykás és a gazdag, csokoládés ízek tökéletes harmóniáját hozza. Mutatós, krémes és kiadós – családi összejövetelekre vagy ünnepi alkalmakra is nagyszerű választás. Tészta: Az alapanyagokat annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy lágy, nyújtható tésztát kapjunk. Három részre osztjuk, közepes méretű tepsi formájára kinyújtjuk, majd 180 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.08.17.

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítése

Ez a citromos és kakaókrémes sütemény igazi klasszikus, amely a friss, savanykás és a gazdag, csokoládés ízek tökéletes harmóniáját hozza. Mutatós, krémes és kiadós – családi összejövetelekre vagy ünnepi alkalmakra is nagyszerű választás.

Tészta:

  1. Az alapanyagokat annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy lágy, nyújtható tésztát kapjunk.
  2. Három részre osztjuk, közepes méretű tepsi formájára kinyújtjuk, majd 180 °C-on világosra sütjük.

Krém:

  1. A lisztet 1 dl tejjel simára keverjük.
  2. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, a lisztes tejhez öntjük, és besűrítjük.
  3. A főzött krémet kihűtjük.
  4. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt főzött krémhez adjuk.
  5. Két részre osztjuk: az egyik felébe citrom levét és reszelt héját keverjük, a másik felébe a kakaóport és az olvasztott, kihűlt csokoládét.

Összeállítás:

  1. Az első lapra a kakaós krémet simítjuk.
  2. Rátesszük a második lapot, arra a citromos krém kerül.
  3. Befedjük a harmadik lappal.

Máz:

  1. Gőz fölött megolvasztjuk a tortabevonót, elkeverjük az olajjal.
  2. A sütemény tetejét bevonjuk vele.
  3. Pihentetjük, majd szeleteljük.

Tipp

Ha nagyobb mennyiségre van szükség, bátran készíthetjük másfél adagban, a lapokat például gáztepsi hátán sütve. Így a sütemény még kiadósabb lesz, és elegendő nagyobb vendégsereg számára is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is