Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citrom és kakaókrémes sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db tojás
  • 1 dkg szalalkáli
  • tej

Krémhez

  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 35 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • 1 db citrom
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg csokoládé

Tetejére

  • 10 dkg tortabevonó
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

Ez a citromos és kakaókrémes sütemény igazi klasszikus, amely a friss, savanykás és a gazdag, csokoládés ízek tökéletes harmóniáját hozza. Mutatós, krémes és kiadós – családi összejövetelekre vagy ünnepi alkalmakra is nagyszerű választás.

Tészta:

  1. Az alapanyagokat annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy lágy, nyújtható tésztát kapjunk.
  2. Három részre osztjuk, közepes méretű tepsi formájára kinyújtjuk, majd 180 °C-on világosra sütjük.

Krém:

  1. A lisztet 1 dl tejjel simára keverjük.
  2. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, a lisztes tejhez öntjük, és besűrítjük.
  3. A főzött krémet kihűtjük.
  4. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt főzött krémhez adjuk.
  5. Két részre osztjuk: az egyik felébe citrom levét és reszelt héját keverjük, a másik felébe a kakaóport és az olvasztott, kihűlt csokoládét.

Összeállítás:

  1. Az első lapra a kakaós krémet simítjuk.
  2. Rátesszük a második lapot, arra a citromos krém kerül.
  3. Befedjük a harmadik lappal.

Máz:

  1. Gőz fölött megolvasztjuk a tortabevonót, elkeverjük az olajjal.
  2. A sütemény tetejét bevonjuk vele.
  3. Pihentetjük, majd szeleteljük.

Tipp

Ha nagyobb mennyiségre van szükség, bátran készíthetjük másfél adagban, a lapokat például gáztepsi hátán sütve. Így a sütemény még kiadósabb lesz, és elegendő nagyobb vendégsereg számára is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/citrom-es-kakaokremes-sutemeny/