Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 2 tojás 8 dkg cukor 6 dkg liszt 2 evőkanál melegvíz 1/4-ed csomag sütőpor 1 evőkanál étolaj Krémhez: 2 csomag vanília ízű pudingpor 4 dl tej 10 dkg vaj 8 dkg cukor (vagy ízlés szerint) fél citrom leve Máz: 20 dkg porcukor fél citrom leve 1-2 teáskanál forró víz Elkészítése: A tojások sárgáját […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
hsziszi
Beküldte: 2017.05.22.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 2 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 2 evőkanál melegvíz
  • 1/4-ed csomag sütőpor
  • 1 evőkanál étolaj

Krémhez:

  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
  • fél citrom leve

Máz:

  • 20 dkg porcukor
  • fél citrom leve
  • 1-2 teáskanál forró víz


Elkészítése:

A tojások sárgáját a cukorral jó habosra kikeverjük. Apránként hozzákeverjük az olajat, meleg vizet, a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjét.

Sütőpapírral bélelt, 24*16 cm-es tepsibe tesszük és kb 10 perc alatt, 180 C°-os előmelegített sütőben megsütjük.

Én külön- külön, 1-1 tojásból sütöttem a piskótát. Ha egyben sütitek, hűlés után vágjátok félbe.

A krémhez a pudingport a cukorral, tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.

Ha kihűlt, hozzákeverjük a puha vajat és a citrom levét. Jól kikeverjuk és rákenjük az egyik piskóta lapra, majd rátesszük a második lapot is.

A mázhoz a cukrot, citrom levét és a forró vízet összekeverjük és egy kanállal kicsit kihabosítjuk. A piskóta tetejére kenjük és hűtőbe tesszük dermedni. Hűlés után szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
hsziszi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is