Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vajat és a cukrot habverővel alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a lereszelt citromhéjat és a fél citrom levét, majd fokozatosan belekeverjük a lisztet és a tejfölt, hogy lágy, sima tésztát kapjunk. A masszát egy kivajazott, 24 cm-es tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Miután megsült, a tortát kivesszük a formából és hűlni hagyjuk. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
B.Mara
Beküldte: 2013.01.13.

A tésztához

A krémhez

Tetejére

Elkészítése

A vajat és a cukrot habverővel alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a lereszelt citromhéjat és a fél citrom levét, majd fokozatosan belekeverjük a lisztet és a tejfölt, hogy lágy, sima tésztát kapjunk. A masszát egy kivajazott, 24 cm-es tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Miután megsült, a tortát kivesszük a formából és hűlni hagyjuk.

A tejet felverjük a habporral, majd hozzáadjuk a tejfölt, a citrom reszelt héját és levét, végül a cukrot is. A zselatint néhány evőkanál vízzel felfőzzük, majd folyamatos kevergetés mellett langyosra hűtjük. Két evőkanálnyi krémet a langyos zselatinhoz adunk, és alaposan elkeverjük, majd ezt a zselatinos keveréket visszaöntjük a krémhez.

A kihűlt tésztát visszatesszük a tortaformába, majd ráöntjük a krémet, és elsimítjuk a tetejét. Elkészítjük a tortazselét, és amikor langyosra hűlt, óvatosan a torta tetejére csurgatjuk. Citromszeletekkel díszítjük, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
B.Mara
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is