Elkészítése
A vajat és a cukrot habverővel alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a lereszelt citromhéjat és a fél citrom levét, majd fokozatosan belekeverjük a lisztet és a tejfölt, hogy lágy, sima tésztát kapjunk. A masszát egy kivajazott, 24 cm-es tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Miután megsült, a tortát kivesszük a formából és hűlni hagyjuk.
A tejet felverjük a habporral, majd hozzáadjuk a tejfölt, a citrom reszelt héját és levét, végül a cukrot is. A zselatint néhány evőkanál vízzel felfőzzük, majd folyamatos kevergetés mellett langyosra hűtjük. Két evőkanálnyi krémet a langyos zselatinhoz adunk, és alaposan elkeverjük, majd ezt a zselatinos keveréket visszaöntjük a krémhez.
A kihűlt tésztát visszatesszük a tortaformába, majd ráöntjük a krémet, és elsimítjuk a tetejét. Elkészítjük a tortazselét, és amikor langyosra hűlt, óvatosan a torta tetejére csurgatjuk. Citromszeletekkel díszítjük, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
