Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citrom torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 60 g vaj
  • 70 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 50 g kristálycukor
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 0,5 db citrom leve

A krémhez

  • 1,5 dl hideg tej
  • 1 csomag habpor
  • 200 g tejföl
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 db citrom leve
  • 1 nagy csomag zselatin
  • 100 g cukor

Tetejére

  • 1 csomag tortazselé
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál reszelt citromhéj
  • 2 dl víz

Elkészítése

A vajat és a cukrot habverővel alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a lereszelt citromhéjat és a fél citrom levét, majd fokozatosan belekeverjük a lisztet és a tejfölt, hogy lágy, sima tésztát kapjunk. A masszát egy kivajazott, 24 cm-es tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Miután megsült, a tortát kivesszük a formából és hűlni hagyjuk.

A tejet felverjük a habporral, majd hozzáadjuk a tejfölt, a citrom reszelt héját és levét, végül a cukrot is. A zselatint néhány evőkanál vízzel felfőzzük, majd folyamatos kevergetés mellett langyosra hűtjük. Két evőkanálnyi krémet a langyos zselatinhoz adunk, és alaposan elkeverjük, majd ezt a zselatinos keveréket visszaöntjük a krémhez.

A kihűlt tésztát visszatesszük a tortaformába, majd ráöntjük a krémet, és elsimítjuk a tetejét. Elkészítjük a tortazselét, és amikor langyosra hűlt, óvatosan a torta tetejére csurgatjuk. Citromszeletekkel díszítjük, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/citrom-torta-4/