Hozzávalók:
- 5 tojásfehérje
- 12 dkg porcukor
- 8 dkg rétesliszt
- 3 dkg olvasztott margarin
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a reszelt citromhéjjal elkevert lisztet, majd belecsurgatjuk az olvasztott (de nem forró!) margarint.
Egy őzgerincformát sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben világos sárgára sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd fordítsuk ki és szeletelve kínáljuk.
[box style=”info”]Én ezt a sütit akkor csinálom meg ha összegyűlik sok tojásfehérje, minél több a tojásfehérje annál magasabb lesz a süti. Ez egy nagyon egyszerű, légiesen könnyed sütemény, ízletes süti.[/box]