Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg cukor
- 5 tojás sárgája
- 5 dkg margarin
- 2 dkg kakaó
- 1 cs sütőpor
- 20 dkg liszt
- 2 dl tej
Krém:
- 3 tojás fehérje
- 1 citrom leve
- 20 dkg cukor
Csokimáz:
- 15 dkg cukor
- 1 dl tej
- 2 ek kakaópor
- 15 dkg margarin
Elkészítése:
A cukrot a margarinnal és a sárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, a tejet, a lisztes sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
A tojásfehérjét gőz fölött a cukorral, a citrom levével keményre verjük.
A habot rásimítjuk.
A tetejére a csokimázhoz a cukrot felöntjük a tejjel, beletesszük a kakaóport, és kis gázon forraljuk 1-2 percig. Utána levesszük a tűzről, kicsit kihűtjük, és hozzákeverjük a margarint.
A hab tetejére simítjuk.

