Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A citromhabos torta frissítő, könnyű desszert, amely tökéletes választás a nyári napokra. A ropogós tésztát savanykás-citromos krém és lágy, habos réteg teszi különlegessé. Hűtve a legfinomabb, igazi üdítő édesség.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mennyei
Beküldte: 2013.08.29.

A tésztájához

A krémhez

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet a sóval és a cukorral összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadunk kb. 1,5 dl jeges vizet, és gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. A tésztával kibéleljük a 22 cm-es tortaformát, az alját villával megszurkáljuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Citromkrém elkészítése

A citromok héját lereszeljük, levüket kifacsarjuk és leszűrjük, a levéből néhány cseppet félreteszünk. A tojássárgákat a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a pudingport és a citromlevet. Közepes lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük, ízlés szerint plusz cukorral édesíthetjük. A krémet kihűtjük.

Hab elkészítése

A tojásfehérjéket a porcukorral és a félretett pár csepp citromlével kemény habbá verjük.

Összeállítás és sütés

A kihűlt tésztára rákenjük a citromkrémet, majd a tetejére óvatosan ráhalmozzuk a citromos habot. A tortát visszatesszük a sütőbe, és grillfokozaton néhány percig sütjük, amíg a hab teteje aranyszínt kap.

Tipp

A krémbe reszelhetünk egy kevés lime héjat is, így még üdébb ízt kapunk. A tortát fogyasztás előtt érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy jól összeérjenek az ízek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
mennyei
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is