Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromhabos torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztájához

  • 35 dkg liszt
  • só
  • 2 dkg cukor
  • 22,5 dkg vaj

A krémhez

  • 3 db citrom
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 2 db tojásfehérje
  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 7 dkg vaj
  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet a sóval és a cukorral összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadunk kb. 1,5 dl jeges vizet, és gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. A tésztával kibéleljük a 22 cm-es tortaformát, az alját villával megszurkáljuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Citromkrém elkészítése

A citromok héját lereszeljük, levüket kifacsarjuk és leszűrjük, a levéből néhány cseppet félreteszünk. A tojássárgákat a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a pudingport és a citromlevet. Közepes lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük, ízlés szerint plusz cukorral édesíthetjük. A krémet kihűtjük.

Hab elkészítése

A tojásfehérjéket a porcukorral és a félretett pár csepp citromlével kemény habbá verjük.

Összeállítás és sütés

A kihűlt tésztára rákenjük a citromkrémet, majd a tetejére óvatosan ráhalmozzuk a citromos habot. A tortát visszatesszük a sütőbe, és grillfokozaton néhány percig sütjük, amíg a hab teteje aranyszínt kap.

Tipp

A krémbe reszelhetünk egy kevés lime héjat is, így még üdébb ízt kapunk. A tortát fogyasztás előtt érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy jól összeérjenek az ízek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/citromhabos-torta/