Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Citromos sütik

Citromkarikás sütemény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A 3 tojás sárgáját 2 evőkanál olajjal, 1 evőkanál cukorral, fél citrom levével és 2 evőkanál vízzel habosra keverjük. A tojások fehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a két masszát. Hozzáadjuk a fél csomag sütőporral elkevert lisztet, és sütőpapírral bélelt sütőlapon vagy egy kisebb tepsiben 180 fokon megsütjük. Miután megsült, rácson […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.11.22.

Piskóta

Krém

Elkészítése

A 3 tojás sárgáját 2 evőkanál olajjal, 1 evőkanál cukorral, fél citrom levével és 2 evőkanál vízzel habosra keverjük. A tojások fehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a két masszát. Hozzáadjuk a fél csomag sütőporral elkevert lisztet, és sütőpapírral bélelt sütőlapon vagy egy kisebb tepsiben 180 fokon megsütjük. Miután megsült, rácson hagyjuk kihűlni. Ugyanígy elkészítjük a maradék alapanyagokból még két, három tojásos piskótalapot.

Egy süteményformát folpackkal kibélelünk, és a citromkarikákkal a formát kirakjuk. A pudingot a szokásos módon felfőzzük, majd még melegen a felét ráöntjük a citromkarikákra. Erre helyezünk egy piskótalapot, ráöntjük a maradék pudingot, és ismét egy piskótalappal fedjük be.

Az elkészült süteményt egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap a formából kiborítjuk, eltávolítjuk a fóliát, és már szeletelhetjük is. A citrom ízét a puding kellemesen átveszi, ami frissítővé teszi a süteményt.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is