Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromkarikás sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 6 db tojás
  • 24 dkg cukor
  • 27 dkg finomliszt
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 6 evőkanál víz
  • 6 evőkanál olaj
  • 2 citrom leve

Krém

  • 2 darab citrom (vékony karikákra vágva )
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 10 dkg cukor
Citromkarikás sütemény

Elkészítése

A 3 tojás sárgáját 2 evőkanál olajjal, 1 evőkanál cukorral, fél citrom levével és 2 evőkanál vízzel habosra keverjük. A tojások fehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a két masszát. Hozzáadjuk a fél csomag sütőporral elkevert lisztet, és sütőpapírral bélelt sütőlapon vagy egy kisebb tepsiben 180 fokon megsütjük. Miután megsült, rácson hagyjuk kihűlni. Ugyanígy elkészítjük a maradék alapanyagokból még két, három tojásos piskótalapot.

Egy süteményformát folpackkal kibélelünk, és a citromkarikákkal a formát kirakjuk. A pudingot a szokásos módon felfőzzük, majd még melegen a felét ráöntjük a citromkarikákra. Erre helyezünk egy piskótalapot, ráöntjük a maradék pudingot, és ismét egy piskótalappal fedjük be.

Az elkészült süteményt egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap a formából kiborítjuk, eltávolítjuk a fóliát, és már szeletelhetjük is. A citrom ízét a puding kellemesen átveszi, ami frissítővé teszi a süteményt.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/citromkarikas-sutemeny/