Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromkenyér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 15 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 5 dkg margarin (vagy olaj)

Máz

  • 0,5 tábla tortabevonó
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és tovább verjük, amíg fényes habot kapunk. Belekeverjük a citrom levét és reszelt héját. A sütőporral elkevert lisztet óvatosan, kézi habverővel dolgozzuk bele, végül hozzáadjuk az olvasztott, de már nem meleg vajat is.

A masszát sütőpapírral bélelt hosszúkás vagy kapcsos tortaformába öntjük, és világos aranyszínűre sütjük. Sütés után rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

A mázhoz a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, majd a sütemény tetejére csorgatjuk vagy elsimítjuk. Hűvös helyen vagy hűtőben hagyjuk megdermedni.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/citromkenyer/