Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A citromkrém szelet frissítő és krémes sütemény, amelyben a lágy citromos töltelék és a könnyű tészta tökéletes összhangban van. Vendégvárónak vagy hétköznapi desszertnek is remek választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Erzsébet Bán
Beküldte: 2013.09.24.

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Elkészítése

Tészta

A lisztet, tojást, reszelt citromhéjat, sütőport és a vajat összegyúrjuk, majd egy zsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk.

Krém

A pudingporokat a liszttel, a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a margarint, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Végül a citrom levével ízesítjük.

A krémet a tésztára öntjük, majd a tetejét megszórjuk őrölt dióval.

Pihentetés

A süteményt legalább két órára fagyasztóba tesszük, hogy szépen megdermedjen, majd hosszúkás szeletekre vágjuk.

Tipp

A sütemény tetejére a dió helyett reszelt fehér csokoládét is szórhatunk, ami még elegánsabbá teszi. Ha frissebb ízt szeretnénk, a krémbe keverhetünk egy kevés reszelt citromhéjat is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Erzsébet Bán
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is