Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromkrém szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 0,5 csomag sütőpor

Krém

  • 2 csomag citromízű pudingpor (vagy vaníliás pudingpor citrom aromával)
  • 4 dkg finomliszt
  • 14 dkg cukor
  • 1 liter tej
  • 3 db tojásfehérje (habbá verve)

A tetejére

  • őrölt mandula (vagy dió )
Citromkrém szelet kép

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd közepes méretű, vajazott és lisztezett, körülbelül 25×35 cm-es tepsibe nyújtjuk. A tésztát 180 fokon sütjük 15-20 perc alatt, amíg aranybarnára nem sül. Miután megsült, a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. A pudingport, a lisztet és a cukrot a tejben sűrűre főzzük. Amikor elkészült, levesszük a tűzről, és még forrón hozzákeverjük a keményre vert tojáshabot. A forró krémet azonnal rákenjük a kihűlt tésztára.

A krém tetejét őrölt dióval vagy mandulával szórjuk meg, majd az egészet jól lehűtjük. Végül hosszúkás szeletekre vágjuk, és már tálalhatjuk is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/citromkrem-szelet/