Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromkrémes kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 2 dl tejföl (igény szerint)
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 60 dkg finomliszt

A tésztára

  • baracklekvár
  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez

  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom héja és leve

A tetejére

  • csokoládé lapok
  • dekor cukor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit annyi tejföllel, amennyit felvesz összegyúrjuk. 4 részre osztjuk, majd tepsi méretére (24*34 cm) nyújtjuk.

A tepsit sütőpapírral béleljük és beletesszük az első lapot.

Bőven megkenjük baracklekvárral, rászórjuk az ízlés szerinti kristálycukorral és vaníliás cukorral összekevert darált diót. Ezután rátesszük a másik lapot és szép világosra megsütöm 180 fokon.

Ha elkészült, félretesszük.

A másik 2 lapot külön-külön megsütjük, majd kihűtjük.

A krémhez a lisztet és a cukrot elkeverjük a tejjel és felfőzzük, majd kihűtjük. A puha vajjal kihabosítjuk a kihűlt pépet, majd a citrom levét és reszelt héját is beletesszük.

A krémet úgy osztjuk el 3 részre, hogy a sütemény tetejére is kerüljön egy vékonyabb réteg.

Az alsó lapot megkenjük krémmel, rátesszük a kihűlt diós-lekváros lapot, annak tetejére is krémet kenünk, majd beborítjuk a negyedik lappal, amelynek a tetejére szintén krém kerül.

Villával egyenes vagy kacskaringós mintákat húzunk a krémbe, megszórhatjuk csoki lapocskákkal és ehető narancsos dekor gyönggyel.

Néhány óra állás után szeletelhető.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/citromkremes-kocka/