Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához az alapanyagokat annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy puha, de nem ragadós tésztát kapjuk. 4 részre osztjuk, amiket 26*36 cm-es lapokká nyújtunk. A lapokat tepsi hátán 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük. A tepsiről rácsra csúsztatva hagyjuk kihűlni a lapokat. A krémhez fél liter tejet felforralunk, a maradék hideg tejjel simára […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Cake Girl
Beküldte: 2020.11.02.

Tésztához

Krém

Továbbá

Tetejére

Elkészítése

A tésztához az alapanyagokat annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy puha, de nem ragadós tésztát kapjuk. 4 részre osztjuk, amiket 26*36 cm-es lapokká nyújtunk.

A lapokat tepsi hátán 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük.

A tepsiről rácsra csúsztatva hagyjuk kihűlni a lapokat.

A krémhez fél liter tejet felforralunk, a maradék hideg tejjel simára keverjük a lisztet, belekeverjük a forró tejbe és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

A tűzől levéve belekeverjük a citrom reszelt héját és a kifacsart levét, majd celofánnal lefedjük és kihűtjük.

Mikor kihűlt a puding a szobahőmérsékletű vajat kikeverjük a porcukorral, majd az átkevert pudingot is egyneműre keverjük a vajkrémmel.

A krémet két részre osztjuk.

Egy tálcára teszünk egy lapot, amit megkenünk a citromos krém felével. Ráhelyezünk egy másik tésztát, amit lekváral kenünk.

Ismét tészta, a maradék krém, majd befedjük a legszebb tésztalappal.

A fehér csokit apróra törjük, egy kis tálba tesszük és mikróban többször átkeverve, hogy meg ne égjen, megolvasztjuk.

Amikor már nincsen benne darabka, belekeverjük az olajat és jó alaposan átforgatjuk a csokival. Elsimítjuk a sütemény tetején, majd hűtőbe tesszük dermedni.

Amikor kissé megdermedt a fehércsoki, megolvasztjuk az étcsokit és egy zacskóba tesszük. A csücskét kivágva becsíkozzuk átlósan a süteményt és ismét hűtőbe tesszük.

Egy éjszakát hagyjuk állni, addig a tészta kellően átpuhul és könynedén tudjuk szeletelni.

Forró vízbe mártott késsel egyenesre vágjuk az oldalait, majd kb 2,5*7 cm-es szeletekre daraboljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Cake Girl
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is