Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromkrémes pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alap:

  • 200 g keksz (kakaós)
  • 100 g vaj

Citromos krém:

  • 1 tubus sűrített tej (170 ml)
  • 60 ml citromlé (ízlés szerint mehet bele több is)
  • 2 citrom héja
  • 100 g porcukor
  • 350 g mascarpone
  • 350 ml habtejszín
  • 1 csomag zselatin fix
  • sárga ételfesték (elhagyható)

Citromos hab:

  • 150 ml habtejszín
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • kevés citromhéj

Díszítéshez:

  • citrom
  • mentalevél
  • kakaós keksz

Elkészítése

Alap:

A sütőt melegítsük elő 160 fokra.

A kekszet daráljuk le, a vajat olvasszuk meg.

A kekszet alaposan keverjük össze a vajjal, majd egyenletesen nyomkodjuk bele egy 23 cm-es, magas felú pite vagy tortaformába úgy, hogy pereme is legyen.

8-10 percig süssük, majd hűtsük ki.

Krém:

A citromok héját reszeljük le, majd a levüket facsarjuk ki.

A sürített tejet alaposan keverjük össze a citromlével és citromhéjjal, majd tegyük félre.

A tejszínt verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a mascarponét és alacsony fokozaton keverjük össze. Ekkor óvatosan keverjük bele a citromos-sürített tejet, porcukrot is, majd adjuk hozzá a zselatin fixet és az ételszínezéket, majd jól keverjük össze az egészet.

Töltsük az elkészült krémet a kész alapra és tegyük 4-5 órára hűtőbe.

Hab:

A citromos hab hozzávalóit tegyük egy edénybe és keverjünk belőle robotgéppel stabil habot.

Díszítés:

A torta tetejét ízlés szerint díszíthetjük a citromos habbal, citrom karikákkal, mentalevelekkel és az apróra tördelt keksszel.

Tipp: Ha nem elég magas a forma pereme és marad ki a krémből, akkor a kekszből, kimaradt krémből és a habból készítsünk pohárdesszertet.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/citromkremes-pite/