Elkészítése
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 3 ek édesítőszer (xilit)
- 3 ek liszt
- 1 tk sütőpor
- piros ételfesték
Krém:
- 2 tojás
- 2 ek liszt
- 150 g cukor
- 100 ml tej
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 150 g margarin
- sárgabaracklekvár
- piskóta tallér
- puncs aroma
Elkészítése:
Tészta:
A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a pár csepp ételfestéket, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, és óvatosan egybekeverjük. Zsírpapírra téve forró sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tojásokat, lisztet, tejet és a cukrot alaposan összekeverjük, majd közepes lángon folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a reszelt citromhéjat és a kifacsart citromlevet is. Végül a margarint is hozzáadjuk, és habosra keverjük.
Összeállítás:
A tésztát kettévágjuk, házi baracklekvárral lekenjük. A tallérokat megmártjuk a puncsos aromában, és rárakjuk a lekvárra. Erre rákenjük a citromos krém felét, majd betakarjuk a második lappal. Kicsit lenyomjuk, és lekenjük a maradék citromos krémmel.
Hideg helyen min. 5 órát állni hagyjuk, majd felszeleteljük.
[box style=”info”]Videó: https://www.youtube.com/watch?v=vfiqSu2-D2I[/box]


