Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromkrémmel töltött mákos linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Linzerhez

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • csipet só
  • 2 evőkanál egész mák

Citromkrémhez

  • 90 g kockázott vaj
  • 80 g cukor
  • 150 ml facsart citromlé (kb 3 nagy citromnyi, de kóstoljunk az adagolásnál)
  • 3 citrom héja
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • csipet só

Elkészítése

A linzertésztát elkészítjük. A liszthez keverjük a mákot, elmorzsoljuk benne a vajat, majd mehet hozzá a porcukor, só és a tojássárgája.

Amint összeállt a tészta, csomagoljuk zacskóba és tegyük kicsit hűtőbe.

Kb fél óra múlva nyújtsuk enyhén lisztezett felületen 3 mm vastagra, majd kedvünkre való formával (sima kerek vagy virág) szaggassuk ki. Figyeljünk arra, hogy párban legyenek a lyukas és a teli tésztakorongok.

180 fokon kb 7 perc alatt meg is sülnek, majd hagyjuk kihűlni.

Egy edényben a citrom levét, a cukrot, tojást és a sót a citromhéjjal és a keményítővel alaposan elkeverjük, majd sűrűre főzzük. Amint levesszük a tűzről elkeverjük benne a vajat.

Átszűrjük egy szitán, hogy a héjak fennakadjanak és az esetleges csomók szétmenjenek.

A kihűlt krémet habzsákba tesszük és betöltjük a linzereket.

Porcukorral hintve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/citromkremmel-toltott-makos-linzer/