Tészta
A lisztet, a vajat, a porcukrot, a tojássárgákat, a joghurtot és a szódabikarbónát összegyúrjuk. A tésztát letakarva fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
Töltelék
A túrót a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgákkal, a reszelt citromhéjjal és kevés búzadarával összekeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjéket, hogy könnyű állagú legyen a töltelék.
Összeállítás és sütés
A tésztát két részre osztjuk. Az egyik lapot kinyújtjuk, és kivajazott, lisztezett kisebb tepsibe tesszük. Rásimítjuk a túrós tölteléket, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.
Előmelegített sütőben, 180 °C-on addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
Citrommáz
A porcukrot a citromlével, az olajjal és kevés ételszínezővel vagy szörppel simára keverjük. A még langyos sütemény tetejére kenjük, majd hagyjuk megszáradni.
Tipp
A mázba reszelhetünk egy kevés citromhéjat vagy narancslét is keverhetünk hozzá, így még üdébb lesz az íze. Tálalás előtt megszórhatjuk színes cukordarával, így ünnepibb megjelenést kap.