Elkészítése
A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjéket egy csipet sóval verjük fel kemény habbá és tegyük félre.
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját, majd keverjük habosra.
Ezután keverjük hozzá a citromlevet, a reszelt citromhéjat, a tejet, majd az étolajat is.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, szitáljuk hozzá a keverékhez, keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá az aszalt gyümölcsöket is.
Ezután apránként, óvatosan, hogy hab ne nagyon törjön, keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot is.
A kuglófformát alaposan zsírozzuk és lisztezzük ki, majd egyenletesen öntsük bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 percig, tűpróbáig. Én légkeveréssel 160 fokon, 40 percig sütöttem.
A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd fordítsuk át egy rácsra és hűtsük ki teljesen.










