Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromos-aszalt gyümölcsos kuglóf recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 4 tojás
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 10 dkg kandírozott citrom és narancshéj
  • 5 dkg aszalt áfonya

Elkészítése

A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjéket egy csipet sóval verjük fel kemény habbá és tegyük félre.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját, majd keverjük habosra.

Ezután keverjük hozzá a citromlevet, a reszelt citromhéjat, a tejet, majd az étolajat is.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, szitáljuk hozzá a keverékhez, keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá az aszalt gyümölcsöket is.

Ezután apránként, óvatosan, hogy hab ne nagyon törjön, keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot is.

A kuglófformát alaposan zsírozzuk és lisztezzük ki, majd egyenletesen öntsük bele a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 percig, tűpróbáig. Én légkeveréssel 160 fokon, 40 percig sütöttem.

A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd fordítsuk át egy rácsra és hűtsük ki teljesen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/citromos-aszalt-gyumolcsos-kuglof/