Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromos csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 dkg porcukor
  • 15 dkg puha vaj
  • 1 db citrom
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál tej
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • rózsaszín ételfesték (vagy málnaszörp )

Elkészítése

Tészta elkészítése

A porcukrot a puha vajjal krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Belekeverjük a lisztet, a tejet és a vanília aromát, majd sima tésztát gyúrunk belőle.

A masszát két részre osztjuk. Az egyik feléhez rózsaszín ételfestéket vagy málnaszörpöt keverünk, amíg egynemű színt nem kapunk. Mindkét tésztát fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.

Formázás

A tésztákat kb. 25×15 cm-es téglalapokra, 3 mm vastagra nyújtjuk. A fehér tésztát vékonyan lekenjük vízzel, majd ráhelyezzük a rózsaszínt. A széleket éles késsel eligazítjuk, majd a hosszabbik oldalától szorosan feltekerjük.

A tekercset fóliába göngyöljük, és újabb 30 percre hűtőbe tesszük.

Sütés

A tekercset 5 mm vastag szeletekre vágjuk, majd a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben 12–15 perc alatt megsütjük.

A kész kekszeket lapáttal óvatosan rácsra emeljük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Tipp

Más színt is használhatunk a tésztához, például zöldet vagy sárgát, így vidám, színes kekszeket készíthetünk. Ünnepekre vagy gyerekzsúrra különösen mutatós.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/citromos-csiga/