Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd széles mozdulatokkal óvatosan hozzákeverjük a sárgáját és a szódabikarbónás lisztet. Egy 35×37 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk, és mindkét lapot megkenjük lekvárral. A krémhez a tojássárgáját a cukorral és a citromlével gőz […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2012.12.02.

Tésztához

Krémhez

Cukormáz

Elkészítése

A tésztához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd széles mozdulatokkal óvatosan hozzákeverjük a sárgáját és a szódabikarbónás lisztet. Egy 35×37 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk, és mindkét lapot megkenjük lekvárral.

A krémhez a tojássárgáját a cukorral és a citromlével gőz felett sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a kihabosított margarint és a darált diót. Ezt a krémet egyenletesen eloszlatjuk a két lekvárral megkent lap között.

A máz hozzávalóit (cukor, víz, esetleg kakaó, ha csokimázat készítünk) simára keverjük, és a sütemény tetejére simítjuk. A kész süteményt legalább egy órán át állni hagyjuk szeletelés előtt, hogy az ízek összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is