Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromos diós kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 5 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 db citrom reszelt héja és leve

Krémhez

  • sárgabaracklekvár
  • 3 db tojássárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg darált dió

Cukormáz

  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál citromlé

Elkészítése

A tésztához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd széles mozdulatokkal óvatosan hozzákeverjük a sárgáját és a szódabikarbónás lisztet. Egy 35×37 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk, és mindkét lapot megkenjük lekvárral.

A krémhez a tojássárgáját a cukorral és a citromlével gőz felett sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a kihabosított margarint és a darált diót. Ezt a krémet egyenletesen eloszlatjuk a két lekvárral megkent lap között.

A máz hozzávalóit (cukor, víz, esetleg kakaó, ha csokimázat készítünk) simára keverjük, és a sütemény tetejére simítjuk. A kész süteményt legalább egy órán át állni hagyjuk szeletelés előtt, hogy az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/citromos-dios-kocka/