Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt 10 dkg darált dió 40 dkg margarin 20 dkg porcukor 6 g sütőpor 2 zacskó vaníliás cukor 2 tojássárgája 1 citrom reszelt héja és leve Kenéshez: 1 tojásfehérje 10 dkg vágott dió ízlés szerint kristálycukor Töltéshez: lekvár Elkészítése: A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges szaggatóval […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.07.24.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 40 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 6 g sütőpor
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja és leve

Kenéshez:

  • 1 tojásfehérje
  • 10 dkg vágott dió
  • ízlés szerint kristálycukor

Töltéshez:

  • lekvár


Elkészítése:

A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges szaggatóval kiszaggatjuk.

Minden másodikat gyűszűvel vagy pici kör formával kiszúrjuk. Felvert tojásfehérjével lekenjük, majd a cukrozott dióval megszórjuk.

Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük (7-8 perc).

A kihűlt linzereket lekvárral megkenjük, összeragasztjuk és porcukorral meghintjük.

Ebből a mennyiségből kb 1,5 kg kész sütemény lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is