Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 40 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 6 g sütőpor
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- 1 citrom reszelt héja és leve
Kenéshez:
- 1 tojásfehérje
- 10 dkg vágott dió
- ízlés szerint kristálycukor
Töltéshez:
- lekvár
Elkészítése:
A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges szaggatóval kiszaggatjuk.
Minden másodikat gyűszűvel vagy pici kör formával kiszúrjuk. Felvert tojásfehérjével lekenjük, majd a cukrozott dióval megszórjuk.
Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük (7-8 perc).
A kihűlt linzereket lekvárral megkenjük, összeragasztjuk és porcukorral meghintjük.
Ebből a mennyiségből kb 1,5 kg kész sütemény lesz.