Elkészítése
A vajat és a cukrot habosra keverjük egy tálban. Hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a vanília aromát és a tojást, majd alaposan összekeverjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával, majd apránként a nedves hozzávalókhoz adjuk, és sima masszává dolgozzuk.
Az epret megmossuk, kicsumázzuk, majd félbevágjuk. Óvatosan a tésztához keverjük, hogy ne törjük össze.
Egy sütőformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a sütemény átsült-e.
Tálalás:
Ha kihűlt, szeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk. Egy gombóc vaníliafagyi vagy egy kevés tejszínhab még jobban kiemeli az ízeket.
