Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 3 tojás sárgája
- 3 kanál cukor
- 3 dl tej
- 5 dkg olvasztott margarin
- 1 mokkás kanál só
- 1 citrom leve és reszelt héja
A tészta lekenéséhez
- 1 egész tojás
Elkészítése:
Az élesztőt egy dl langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatom. A tojások sárgáját a megmaradt cukorral habosra kikeverem A margarint kicsit felolvasztom
A felfutott élesztőt a liszthez hozzáadom majd sót citrom levét és reszelt héját a kikevert tojás sárgáját és a langyos tejet dagasztó géppel jól összekeverem és ekkor adom hozzá a felolvasztott margarint a tésztát simára kidolgozom , duplájára kelesztem.
Amikor a tészta megkelt 6 egyforma részt vágok Amiket kisodrok és mint a hajcopfot összefonom.
Kettő kalács lett belőle.Amit sütőpapiros sütőlapra tettem
Tojással lekentem és még kb fél órát a tepsibe kelesztettem, majd 180 fokon szép pirosra megsütöm.