Elkészítése
Elkészítés
A 25 dkg lisztet egy tálban összekeverjük az 1 csomag sütőporral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal.
Egy másik edényben a 2 tojást kissé felverjük, majd hozzáadjuk a 0,5 dl olajat, a 2 dl natúr vagy citromos joghurtot, a 15 dkg cukrot és a citrom kifacsart levét. Az egészet simára keverjük, majd beleöntjük a lisztes keveréket, és hozzáadjuk a 0,5 dl tejet is. Könnyedén összedolgozzuk, ügyelve arra, hogy ne keverjük túl.
A masszát papírral bélelt muffinformákba kanalazzuk, majd a tetejét megszórjuk szeletelt mandulával. 180 °C-ra előmelegített sütőben 25–30 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.
Tipp
A mandula helyett használhatunk diót vagy mogyorót is a tetején. Ha intenzívebb citromízt szeretnénk, keverhetünk a tésztába pár csepp citromaromát is.


