Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A citromos kenyér friss, üde ízével azonnal elvarázsolja azokat, akik a könnyed, gyümölcsös süteményeket kedvelik. Egyszerű hozzávalókból készül, mégis különleges a citrom és a csokoládé párosítása. Egy csésze tea vagy kávé mellé tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
anikò varga
Beküldte: 2013.08.21.

Hozzávalók

Tetejére

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojásfehérjéket közepesen kemény habbá verjük, majd kis adagokban hozzáadjuk a porcukrot. Tovább mixeljük, amíg fényes, stabil habot kapunk, ekkor belekeverjük a citrom levét és reszelt héját. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a felaprított aszalt vörös áfonyával, majd óvatos mozdulatokkal a citromos habhoz forgatjuk.

Sütés

A masszát sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. A kész süteményt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Bevonat

Az étcsokoládét az olajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd a kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk. Hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen, ezután recés késsel szép szeleteket vághatunk belőle.

Tipp

Ha nem szeretjük az áfonyát, helyette használhatunk apróra vágott diót vagy mandulát is, ami jól passzol a citrom frissességéhez. A tetejét akár fehércsokival is meglocsolhatjuk, így látványosabb, ünnepibb süteményt kapunk. Ha nagyobb formában sütjük, érdemes pár perccel hosszabb sütési idővel számolni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is