Tészta elkészítése
A tojásfehérjéket közepesen kemény habbá verjük, majd kis adagokban hozzáadjuk a porcukrot. Tovább mixeljük, amíg fényes, stabil habot kapunk, ekkor belekeverjük a citrom levét és reszelt héját. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a felaprított aszalt vörös áfonyával, majd óvatos mozdulatokkal a citromos habhoz forgatjuk.
Sütés
A masszát sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. A kész süteményt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Bevonat
Az étcsokoládét az olajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd a kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk. Hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen, ezután recés késsel szép szeleteket vághatunk belőle.
Tipp
Ha nem szeretjük az áfonyát, helyette használhatunk apróra vágott diót vagy mandulát is, ami jól passzol a citrom frissességéhez. A tetejét akár fehércsokival is meglocsolhatjuk, így látványosabb, ünnepibb süteményt kapunk. Ha nagyobb formában sütjük, érdemes pár perccel hosszabb sütési idővel számolni.