Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez adunk 2 evőkanál cukrot, és kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a maradék cukrot, a vizet és az olajat, majd alaposan kikeverjük. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, és felváltva adjuk a habhoz a sárgákkal együtt. Óvatos, széles mozdulatokkal alaposan összeforgatjuk. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.01.11.

Piskótához

Krém

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez adunk 2 evőkanál cukrot, és kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a maradék cukrot, a vizet és az olajat, majd alaposan kikeverjük. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, és felváltva adjuk a habhoz a sárgákkal együtt. Óvatos, széles mozdulatokkal alaposan összeforgatjuk. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Vékony lapot kapunk, melyet sütés után három egyenlő részre vágunk.

A krémhez a pudingport kikeverjük a cukorral, a citrom héjával, a levével és a tejjel, majd felfőzzük. A tojásfehérjét habbá verjük gőz fölött 15 dkg cukorral és egy citrom levével, majd a még meleg pudinghoz keverjük.

A lapokat megtöltjük a krémmel, és citromfűvel, valamint aszalt gyümölccsel díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is